Article Spirited Singapore

Per June Lee

El Sommelier Miquel Sabrià Bernabeu ha llançat el primer lot de vins catalans amb ànima pròpia sota la seva marca, M.S.B. Somms & Vineyards i amb obres d’art a les etiquetes fetes per una artista de Singapur.

Esmentant els vins de Catalunya, potser un pensa en els vins escumosos de la regió del Cava, o en els negres potents del Priorat. Tot i així, Catalunya acull ni més ni menys que 12 regions vitivinícoles oficials, conegudes com a denominacions d’origen (D.O´s), de les quals una d’elles, el Priorat, obté la màxima categoria com a Denominació d’Origen Qualificada (D.O.Q).

És la passió i l’entusiasme per els vins el que va portar al Miquel Sabrià Bernabeu a preguntar-se per què els vins catalans no s’han presentat abans com a col·lecció. El veterà de l’hostaleria pot ser un nom conegut per als que han sopat a l’ara desaparegut Restaurant Catalunya i Olivia Restaurant & Lounge a Singapur, ja que ha treballat durant l’última dècada o més a Barcelona, ​​Hong Kong, Jakarta i Singapur.

Amb la idea fermament en marxa al 2018 i amb la seu a Barcelona, en ​​Miquel va començar a identificar enòlegs i finques afins amb els quals col·laborar per el seu projecte, que va anomenar M.S.B. Somms & Vineyards, després de les seves inicials, així com els professionals d’ambdós costats del raïm que comparteixen els mateixos valors de qualitat i sostenibilitat. Com a tal, va treballar estretament amb cada vinyater per respectar les característiques i l’elaboració amb raïm autòcton, en general realitzant menys de 1.000 ampolles de cada etiqueta en la primera anyada.

Amb Singapur al cor, va ser una alegria per en Miquel presentar el primer llançament dels seus vins en exclusiva al 67 Pall Mall de Singapur el 8 de juliol. Composats per sis de les 12 D.O´s d’aquesta primera col·lecció, els vins inclouen un rosat, dos blancs i tres negres venuts com a conjunt. La segona col·lecció estarà formada per les sis D.O´s restants en un futur pròxim (per a consti, això vol dir D.O Alella, D.O Pla de Bages, D.O Costers del Segre, D.O Tarragona, D.O Catalunya i D.O Cava).

Les delicades i fins i tot capritxoses etiquetes van ser pintades per l’artista de Singapur Mary Bernadette Lee, que es va inspirar en els seus viatges per Catalunya i va impregnar petits tocs personalitzats com una figura d’en Miquel al seu vi favorit, Pur 2018.

Aquí teniu una ullada a la col·lecció completa.

M.S.B. Lila 2020, D.O Empordà

El to rosa salmó desmenteix una riquesa de fruites de la Garnatxa Negra i el Macabeu, cupejats en el tast final abans de l’embotellat. L’enòleg és en Josep Serra, de la comarca nord-est de l’Empordà, a la província de Girona. Aquesta D.O. pot ser molt coneguda històricament pels rosats, però actualment produeix més vins negres.

M.S.B. Blanca 2020, D.O Terra Alta

Sec, fresc, mineral, aromàtic i amb notes de pera i meló, Blanca 2020 ret homenatge a la varietat de raïm Garnatxa Blanca, també coneguda com a Vernatxa, de la qual ⅓ de la producció mundial es troba a la Terra Alta. Elaborat per l’experimentat enòleg Joan Angel Llibèria, el vi envelleix només 4 mesos en roure francès de segon any, per permetre que la puresa de la varietat brilli.

M.S.B. Daurat 2019, D.O Penedès

Un veritable vi gastronòmic, Daurat 2019 dona un cop d’ullet al color d’aquest vi, ja que té el potencial d’envellir molt bé. Elaborat amb la varietat de raïm Xarel·lo (95%) i un 5% de Malvasia de Sitges, per les notes aromàtiques el vi només podia ser elaborat amb col·laboració de l’enòleg Ramon Parera, líder en varietats autòctones i elaboracions amb poca intervenció al poble de Torrelavit. Busqueu notes cruixents i complexes d’albercoc, llima i lligabosc, mentre que una salinitat de pedernal es manté fins al final. Beveu-lo en copa Borgonya.

M.S.B. Essència 2019, D.O Conca de Barberà

Com pot indicar l’etiqueta, aquest vi sensual de la difícil varietat de raïm Trepat és encantador. El més lleuger dels tres vins negres, aquest desprèn elegància i frescor; notes de maduixes i nata amb un toc de canyella. Amb col·laboració de L’enòleg Bernat Andreu aquest s’elabora amb raïm de vinyes velles collides a mà.

M.S.B. Aura 2019, D.O. Montsant

La Garnatxa Negra torna a ser la varietat de raïm aclamada aquí a la D.O. Montsant, situat dins la prestigiosa comarca del Priorat. Aquest vi amb cos va ser envellit un 85% en botes de roure francès i un 15% en ou de formigó durant vuit mesos, donant un toc de sedositat al paladar, essent atrevit i potent. L’enòleg Joan Ignasi Domènech amb qui elabora aquest vi practica una viticultura ecològica i manual que contribueix a la precisió i qualitat.

M.S.B. Pur 2018, D.O.Qa Priorat

Descaradament el vi favorit d’en Miquel, Pur 2018 prové de la població de Porrera i sota la mà dels enòlegs col·laboradors Josep Maria del Àguila i Mayte Pellicer. La Carinyena i la Garnatxa Negra mostren tota la seva autenticitat i rusticitat fins i tot per evocar l’ànima real del paisatge mediterrani i de la seva gent. Estructurat i de mig cos revela fruites vermelles i negres, recolzades per la mineralitat dels sòls de pissarra “Licorella” tan únics d’aquesta regió, amb un toc salí i notes d´herbes com la menta.

Picture 1

Sobre l’Autora

June Lee  beu i menja per guanyar-se la vida. Durant més de 20 anys, no va poder triar-ne només un, de manera que s’especialitza en l’escriptura gastronòmica, vins, licors i còctels per a publicacions editorials com la revista Epicure, Tatler Dining i la Michelin Guide Asia.

This website uses own and third party cookies for its proper functioning and for analytical purposes. By clicking the Accept button, you agree to the use of these technologies and the processing of your data for these purposes.   
Privacidad